בהגווד גיטה הוא אחד מכתבי הקודש ההינדיים הנודעים ביותר. הגיטה היא חלק מהמהאבהארטה, טקסט אפוס היסטורי המספר את סיפור משפחת המלוכה והשתלשלות האירועים בחייה ובחיי הממלכה. מטרת הטקסט היא להביא רעיונות מעודנים, פילוסופיים, רוחניים ותאולוגיים בצורה נגישה. חלק מטקסט רחב זה הוא הבהגווד גיטה. משמעות המילה בהגווד היא אלוהי, ומשמעות המילה גיטה היא שירה וביחד- שירת האל.
הבהגווד גיטה הינו טקסט פיוטי המתאר דיאלוג בין שתי דמויות, ארג'ונה- הלוחם הדגול שצריך להילחם בקרב ולהציל את ממלכתו, וקרישנה- רכב מרכבתו, שהוא למעשה התגלמות האל וישנו בעולם. ארג'ונה אינו יודע שקרישנה הוא התגלמות של אל והוא שוטח את לבטיו ופחדיו בפניו ומתייעץ עימו לאורך הטקסט בשאלות מהותיות וקיומיות.
דרך הדיאלוג הנפלא הזה מוגשות שאלות חיים משמעותיות כמו מיהו האדם, מהו הייקום, מיהו האל ומהם היחסים המיטיבים בין האדם לנשגב. בדבריו של קרישנה מובאים רעיונות יוגים עמוקים ודרך היוגה בצורה הרחבה שלה, הפוגשת את חיי היומיום ומכוונת את האדם אל עבר הגשמה וגאולה. זהו טקסט מעורר השראה וכל מי שקורא בו יוכל למצוא עצה, חכמה ונחמה.
קרישנה מייצג את הנשגב, הרואה, הנוהג במרכבה של ארג'ונה ולאורך הטקסט הוא יסביר לארג'ונה מדוע הוא מחויב לקיים את הדהרמה שלו ולצאת לקרב והילחם, בתוך ההסבר שלו יתגלה בפנינו עולם היוגה כדרך שלמה ללכת בה.
קרישנה מלמד את ארג'ונה כיצד להיטהר מן הזהויות הכוזבות, ולגלות את החלק של הנשמה הרוחנית המצויה באדם ובכל יצורי החיים, מקורה של נשמה ייחודית זו הוא בברהמן מקור השפע, הנשגב, מי שגילה את טבע הנשמה, הדרך להגשמה פתוחה בפניו.
הטקסט הינו דיאלוג פנימי של אדם העושה תהליך של התפתחות במודעות. הדיאלוג מתרחש בין שני אלמנטים הנמצאים באדם: קול אחד הרוצה להיצמד אל המוכר ואל דפוסי ההכרה, וקול שני המנחה אותו אל עבר השחרור והחיבור עם הנשגב. בסיום הטקסט נאמר שבכל מקום שיהיו בו את שני הקולות הללו, מובטח שיהיה שגשוג ושיפוט נבון.
זהו תהליך אל עבר מודעות, התבססות בתהליך שבו המודעות לוקחת פיקוד ומאפשרת ראיה נכונה של הדברים, יכולת הבחנה, שיפוט נכון ועשיה של פעולה מועילה בעולם. כאשר מתקיימת פעולה מועילה, טהורה ולא אנוכית בעולם גם התוצאות יהיו בהתאם: שגשוג, ניצחון, אושר ושיפוט נבון.