למה לי לצאת לריטריט יוגה?
תמונה מדבר למאמר בבלוג

תאריך

מדי שבוע מתפרסמים ריטריטים שונים בארץ ובחו"ל ואנו שואלים/ות את עצמינו למה בכלל כדאי לנו לצאת לריטריט? כל כך נעים ונוח לנו בבית, אנו מותנים להרגלים שלנו, לסביבה שלנו, לתזונה שלנו, השגרה מאפשרת לנו תחושה של ביטחון ויציבות ואנו מפחדים להפר אותה.

גם אם אנחנו מתרגלים באופן קבוע יוגה ומדיטציה, לבד או בקבוצה, אוכלים נכון וחיים בהקשבה ותשומת לב, עדיין קיים ערך נוסף בהתנתקות למספר ימים מהשגרה והצטרפות לריטריט פעם בשנה או יותר.

מהו אותו ערך?

  1. לרוב הריטריטים נערכים בטבע, במקום שהוא שקט ושליו, עטוף נוף קסום. הטבע, הנופים והשקט חודרים וממלאים את הווייתנו ובכך משפיעים על המערכת שלנו- גוף, אנרגיה והכרה. המערכת נרגעת בהדרגה, מווסתת את עצמה והופכת שקטה ומאוזנת.
  2. השפעת תרגול בוקר שגרתי שונה מהשפעת תרגול רציף ותשומת לב ממוקדת של מספר ימים. לתרגול הרציף ולשהייה הממושכת בתנאים מיטיבים בדרך כלל תהיה השפעה ארוכת טווח על המערכת שלנו והם יישארו נוכחים הרבה אחרי שנחזור מהריטריט.
  3. זוהי הזדמנות להעמיק בשיחות דהרמה. שיחת דהרמה היא שיחה על החיים, על יוגה, על הדרך בה אנו צועדים בחיינו, על המהות שלנו כבני אדם ועל מהי משמעות קיומנו ותכליתנו בעולם. ביום-יום לא קיימת בנו פניות לעסוק בכך. אנו שקועים בתוך שטף החיים שמובילים אותנו לתפקוד היומיומי ההישרדותי עם האתגרים שהחיים מציבים בפנינו. בריטריט, לפתע נמצא עצמינו מקשיבים מתוך סבלנות ורוגע ומוצאים עניין בשאלות של קיום, תכלית ומהות.
  4. ריטריט הוא זמן של התכנסות. פירוש המילה ריטריט הוא לסגת לאחור. בחיי השגרה, אנו נמצאים בקשר תמידי עם העולם הסובב אותנו וזמינים להגיב לסביבה שלנו כמעט בכל רגע נתון. בימי הריטריט נוכל לקחת פסק זמן ממרוץ זה של זמינות לכל דורש. אם זה בני הזוג, ילדים, הורים, חברים ותלמידים שלנו, להיות קשובים לעצמינו, לתת תנאים מתאימים ולטפח את מערכת היחסים שלנו עם עצמינו.
  5. ימי הריטריט הם זמן של התבוננות וחקירה בכל מה שעולה בתוכנו ומסביבנו, אנו מפתחים יכולת הבחנה או במילים אחרות- נמצאים במיינדפולנס, מבחינים בתכני ההכרה שלנו ובמתרחש מסביבנו. כשאנו מצויים בסביבה טבעית ושקטה, זהו מצע נהדר להתבוננות וחקירה. מתוך התבוננות פנימה נגלה ידע חדש על עצמינו ועל הטבע הסובב אותנו ונפתח מודעות עצמית שתיטיב עימנו בחיי היום-יום.
  6. התנאים הפיזיים בריטרט מהווים קרקע פורייה לתרגול והעמקה. כל התנאים יהיו באיכות של "סטווה", איכות טהורה וצלולה. התזונה על פי רוב תהיה טבעונית או צמחונית, מורכבת מירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות, נטולת שומן ותבלינים חריפים. שעות השינה יהיו בהלימה עם הטבע, ויהיו טיולים בטבע שיופיו יחלחל לתוכנו. כל התנאים הללו יבססו בנו סטווה (הכרה יציבה ובהירה).
  7. נפגוש באנשים ממקומות שונים וניווכח שכולנו רוצים את אותו הדבר, כולנו שואפים לשחרור מסבל והשגת הטוב, כולנו רוצים להיטיב עם עצמינו ועם האחר. תתפתח בנו סובלנות ואמפתיה לאנשים אחרים, אולי שונים מאיתנו. יצירת קשרים חדשים באמצעות מילה, תנועה, מבט וכל תקשורת שהיא מאפשרת ויסות של המערכת על ידי הפרשת חומרים שמיטיבים עם הגוף.
  8. המרחק מהיום-יום יאפשר תנאים מתאימים בהם נוכל להביא את המערכת שלנו לבהירות, השקטה, מנוחה ואיזון. נוכל להיות בנוכחות מלאה, וכך תתפתח בנו איכות של אהבה הנמצאת בנו והיא טבעינו האמיתי.

וחשוב לא פחות, נחזור לשגרה עם כוחות מחודשים, מאגרי אנרגיה ומוטיבציה לחיים השוטפים.

נכתב באהבה

יעל שקד

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

כתיבת תגובה

למאמרים
נוספים