יוגה ומערכות יחסים
תמונה מערכות יחסים וילה יוגה

תאריך

מערכות יחסים הן חלק בלתי נפרד מחיינו וחיוניות לקיומנו. גם אם לעיתים נדמה לנו שנוכל להסתדר לבד, ניווכח שוב ושוב שאנו למעשה חלק ממערכת גדולה בהרבה מהאני הגשמי האינדיווידואלי. דרך היוגה השלמה מראה לנו את החיוניות של פעולה בעולם בתוך חברה ומערכות יחסים כדרך לשחרור והגשמה עצמית.

ישנם סוגים רבים של מערכות יחסים- ביננו לבין עצמינו, ביננו לבין אחרים וביננו לבין העולם הסובב אותנו. אנו תלויים במערכות יחסים אלו והן חלק ממה שתומך ומזין את קיומנו הפיזי והמנטלי.

נתבונן על מערכת היחסים שלנו עם עצמנו. כדי שתתקיים מערכת יחסים אנו זקוקים ליותר מצד אחד, כי יחסים תמיד מתקיימים בין שניים או יותר. בתוכנו מתקיימת מערכת יחסים בין התכנים המשתנים ללא הרף בהכרתנו (כמו תחושות, מחשבות, רגשות וזהויות), לבין אנו המודעים והמבחינים בתופעות המשתנות בהכרתנו. כתבי היוגה מדברים על המקום הרואה, המתבונן שאותו יש לחשוף ולגלות כדי לכונן חיים מתוך הגשמה מלאה ונועם רוחני. כאשר נגלה מודעות זו, שהיא חלק ממערכת היחסים הקיימת בתוכנו, נוכל לפעול מתוך מודעות, לתמוך בקיום של המערכת הפיזית-מנטלית שלנו, והיא תתמוך בנו בחזרה ותאפשר לנו להגשים את הפוטנציאל שלנו.

אז מה נוכל לעשות? נוכל לטפח את שלושת הרבדים מהם מורכב החלק הגשמי שלנו- הגוף האנרגיה וההכרה. נזין עצמינו בתזונה בריאה, תנועה טובה, מנוחה ושינה, ונדאג לטפח את ההכרה שלנו ולהזינה בתכנים מועילים ומיטיבים.

מערכת היחסים שלנו עם עצמנו היא הבסיס לכל מערכות היחסים האחרות שלנו. אם היא תהיה טובה, נוכל ללמוד ממנה על מערכות היחסים האחרות בחיינו. כמו מערכת היחסים שלנו עם עצמנו, שאר מערכות היחסים בחיינו יהיו במצב טוב כאשר הן יקבלו תנאים מתאימים. נרצה להזין אותן ולטפח אותן, וכתוצאה מכך הן יזינו אותנו בחזרה.

ניתן לדמות זאת לעץ פרי. העץ יוכל לתמוך בנו, לתת פרי וצל רק כאשר הוא יהיה מוזן ובמצב טוב. האחריות שלנו תהיה להזין את העץ ולתת לו תנאים מתאימים כדי שהוא יוכל לממש את הפוטנציאל שלו. עקב מימוש הפוטנציאל שלו, הוא יוכל להעניק בחזרה את פירותיו.

כיצד נוכל להזין את האחר?

נוכל לחשוב כיצד היינו רוצים שיזינו אותנו, ובמקביל נברר מה מזין את האחר העומד מולנו. נהיה בקשב, נתבונן ונגלה למה האחר זקוק.

לעיתים ההתניות יהיו חזקות מאיתנו ויהיה לנו קשה להזיז עצמינו מאזורי נוחות ומדפוסי פעולה אוטומטיים. אך אם נתאמן ונשקיע מאמצים, ניווכח שיש לנו את היכולת לפעול פעולה מודעת יחד עם קשת הרגשות שלנו. נרצה לפעול במודעות כדי לתת תנאים מתאימים למערכות היחסים שלנו עם הילדים, ההורים, בני הזוג, החברים והעמיתים. כלומר, אנו רואים שיוגה היא למעשה אימון בפעולה מודעת.

במערכות יחסים נרצה להזין את הצד השני כדי שהוא יוכל לפרוח ולממש את עצמו. כאשר הסובבים אותי נמצאים בפריחה ומימוש עצמי, שני הצדדים מרוויחים.

כמובן, לא נשכח שמוטלת עלינו אחריות גדולה למערכת היחסים שלנו עם העולם. נרצה לטפח את היחסים שלנו עם משאבי הטבע- האוויר, המים, בעלי החיים והצמחים סביבנו. נראה שכאשר אנו תומכים בסביבה שלנו ובמשאבי הטבע, הם היו מקור קיום ותמיכה עבורנו.

כשאנו מפתחים מודעות לקשר שלנו עם עצמינו, עם הסובבים אותנו ועם הבריאה נראה את השפע מגיע אלינו בצורה של מערכות יחסים תומכות ומיטיבות, מזינות ואוהבות.

בכל רגע נתון נוכל לתת אהבה והזנה לסובבים אותנו, בלי "להתקמצן" ומכל הלב. תוכלו לנסות ולהיווכח בפירות האהבה והנתינה. עצם הנתינה היא בבחינת מתנה, כמו שאבא שלי תמיד אומר: "הנותן הוא המקבל ".

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

כתיבת תגובה

למאמרים
נוספים